Kõikide kohtade ühistunnuseks on õlle ja siidri meeletu populaarsus. Kui veel üldistada, siis 90% klientuurist moodustavad turistid, kellest u 90% on soomlased, kellest u 90% valib söögiks pippuripihvi. Õhtupoole ka eestlasi ja püsikliente. Aga kõigist nüüd eraldi.

Alustame ringkäiku Viru tänava Pärnu maantee poolsest otsast ja läheme mööda neist kõige igavamatest kohtadest:

Viru Toomas. Ettekandjad toovad road väliterrassile “klaasvorstist”. Selle koha hittideks on salatid ning einevõileivad.

Apollo raamatumaja kohvik. Erinevalt enamusest välikohvikutest, siin sooja toitu ei saa. Ehtkohvikulikult on saadaval aga mitmesuguseid torte-kooke. Kõige minevamaks magusroaks on maasikakook.

Mc Donalds. Ainuke koht Viru tänaval, kus ei ole võimalik tellida piprapihve.

Kolumbus Krisostomus. Kui korralikum isu, siis suunatakse ikka üles sööma. Kuid väliterrassi popimateks tellimusteks on kõik õllekõrvaseks sobilik – suupisted ja salatid. Eriti kreeka salat.

Veinipööningu terrass. See koht torkab silma stiilse korvmööbliga. Kuigi tavakodanikud veini väljas eriti ei joo ja nii on ka veinipööning sunnitud inimesi õluga rõõmustama. Kõrvale pakutakse igasuguseid snäkke.

Vana Viru pub. Verivärske koht, olles avatud alles 2 nädalat. Koha eeliseks on suur ja värviliste piltidega menüü. Peale turistipraadide armastavad inimesed siin süüa ka omletti ja kauboikartuleid.

Kõver Kõrts ja Arizona. Kuigi ka siin on kapitaalne menüü, on klientideks põhiliselt oma piprast “rahvusrooga” nosivad põhjanaabrid. Ja igal juhul – meie treti ajal juhtus see olema kõige rahvarohkem koht vanalinnas.

Olde Hansa. Kohaliku restoranitööstuse hiid, kes ei tee mingisugust allahindlust ka oma suveterrassi suhtes. Peale täpselt sama sööginimekirja, mida pakutakse ka restoranis sees, on välja toodud kogu keskaegne kontseptsioon koos käsitsivalmistatud spetsiaalsete kos-tüümide ja mööbliga. Mai lõpuks on plaanis veelgi uhkemad päiksevarjud ja veelgi vaatemängulisem keskkond. Nii et peagi võib seal oma ihusilmaga vaadata, milline täpselt näeb välja mõni ürt kui ta kasvab!

Raekoja plats on erinevatest välikohvikutest pungil:

Troika. Ka see trahter ei saa lubada lati alt ronimist. Torkab silma stiilsete menüüde ja ettekandjatega. Rahva lemmikuks on pelmeenid

Tristan ja Isolde. See kohvik pakub vaid kohvi, teed ja kooki.

Byblos. Skandaalse restorani hittideks on erinevad pizzad.

Molly Malone. Siin käiakse palju hommikusööke söömas

Café`Anglese. Nagu see, on ka väliterrassi hittideks kuulsad koogid ja salatid. Ja siin võib sarnaselt Troikaga näha ka päris palju püsikliente turistide kõrval einestamas.

Karli Kelder. Kõige suurem väliterrass Raekoja platsil, ka üsna rahvarohke. Menüügi tundub seal üsna kopsakas.