Komisjoni otsusel toetab riik tänavu ligi 600 uue lasteaiakoha loomist. Käesoleval aastal ehitatakse programmi raames uus lasteaed Tallinnasse ja Paidesse ning Rae ja Kuusalu valda. Rekonstrueeritakse ja laiendatakse Elva Lasteaeda Murumuna ning Kurtna Lasteaed-Algkooli, mille tulemusena tekib ühtlasi juurde täiendavaid lasteaia kohti, teatas rahvastikuministribüroo pressiteenistus.

Käesoleva aasta riigieelarves on lasteaedade ehitamiseks ja renoveerimiseks 75 miljonit krooni. Järgmisel kolmel aastal eraldatakse valitsusliidu senise kokkuleppe kohaselt lisaks 550 miljonit krooni.
Kogu raha eest toetatakse nelja aasta jooksul 16 uue lasteaia ehitamist ning orienteeruvalt 56 olemasoleva lasteaia renoveerimist ja laiendamist. Toetust saavad nelja aasta jooksul kõik maakonnad.

Komisjoni esimehe, minister Urve Palo sõnul näitab kohalike omavalitsuste poolt esitatud projektitaotluste hulk, et vajadus uute lasteaiakohtade ehitamise ja olemasolevate renoveerimise järele on äärmiselt suur. Kvaliteetse ja jõukohase lastepäevahoiu olemasolu aitab suurendada meie perede kindlustunnet homse päeva ees ja mõjub positiivselt laste sündivusele.

Kokku küsis 148-le objektile toetust 107 kohalikku omavalitsust kogumahus 1,1 miljardit krooni.