Teatri- ja muusikaakadeemia õppe- ja teadusprorektor Margus Pärtlase sõnul ei olnud Voolpriit ainus, kes möödunud nädalal koondamisteate sai.

„Kokku allkirjastati viis koondamisteadet, üks neist oli Riina Voolpriit,“ rääkis Pärtlas Päevaleht Online’ile. Põhjuseks tõi Pärtlas, et ülikoolide eelarve väheneb ning kärped on paratamatud.

Pärtlase sõnul oli koondamisteate sattumine tantsupeo toimumise ajale õnnetu kokkusattumus.

„Meie kantselei töötaja, kes pabereid allkirjastas, ei teadnud kahjuks, et Riina Voolpriit on tantsupeoga seotud,“ selgitas Pärtlas. „Aga, miks see ikkagi sellisele ajale sattus… tahtsime inimestele enne suve teatavaks teha, mis neid tuleval õppeaastal ees ootab.“

Pärtlas selgitas, et kuigi telefonikõne kutsega koondamisteadet allkirjastama sattus tantsupeoga samale ajale, oleks kool olnud nõus oma töötajaga sel teemal kohtuma ka alles pärast pidu.

„Kui ta oleks soovinud, me oleksime võinud selle allkirjastamise ka edasi lükata, aga ta tuli peo ajal kohale ja muidugi vabandasime ta ees, et teate edastamine sattus just sellisele ajale.“

Võimlemisrühmade üldjuht Riina Voolpriit töötas teatri- ja muusikaakadeemias hetkel osakoormusega spordiinstruktorina, ent kokku oli ta seal töötanud üle kahekümne aasta.