Kuna lauluväljakul istekohti ei ole, tuleks kaasa võtta mingi alus ja igaks juhuks kaitsta ennast ka vihma eest. Kalevi staadionil saab küll istuda, kuid vihmavarju pole seal samuti.

7000 tantsijat kempsusabas. Nädalavahetuse laulu- ja tantsupeole oodatakse kuni 30 000 külalist, kelle jaoks on lauluväljakul lisaks statsionaarsetele tualettruumidele 40 teisaldatavat WC-d. Sissepääs saab ilmselt olema tasuline külastajatele, kuid tasuta esinejaile.

“Ajutised WC-d, paigutatakse erinevatele käidavatele platsidele ümber kogu lauluväljaku, et pealtvaatajad ei peaks kaugele minema,” ütles Lauluväljaku-poolne laulu- ja tantsupeo projektijuht Jaan Sinisaar.

Tantsupeo ajaks pole Kalevi keskstaadionil lisakäimlaid ette nähtud. “See probleem, et naiste tualette pole piisavalt, on kestnud juba läbi aastate,” ütles staadioni direktor Arvo Hallimäe. “Ega midagi pole teha, kui juba 7000 tantsijat korraga esinemise lõpetavad, tekib järjekord niikuinii,” lisas ta.

Tavapärane menüü. Söögikohad laulupeo ajal on lauluväljaku ümbruses tuletorni juures ja Oru väravate lähedal. “Suuremad telgid püstitavad Tartu Õlletehas ja Nehatu, kes pakuvad nii sööke kui jooke,” lubas Triin Tammert AS-ist Meediaekspress, kes laulupeo kaubandust organiseerib.

“Tavaline väliürituste toit tuleb ikka – šašlõkk, panniroad, hamburgerid. Väiksemaid toitlustajaid on platsil samuti.” Hinnad olenevad portsjoni suurusest.

Kalevi staadionil eraldi söögikohti tantsupeo tarvis ette nähtud ei ole.

Lauluväljakul ja Kalevi staadionil valvab avaliku korra järele AS Falck. “Turvakontrolli me inimestele ei tee, vaatame üle vaid piletid. Ainuke nõue on, et inimesed võiksid enam-vähem kained olla.”

IX noorte laulu- ja tantsupidu

Reede kell 19 tantsupidu “Vikerkaar”

Laupäev kell 10 tantsupidu “Vikerkaar”

kell 13 laulupeo rongkäik

kell 17 laulupidu “Ei ole üksi ükski maa”

Pühapäev kell 16 tantsupidu “Vikerkaar”