Möödunud aasta novembris leitigi ta pärast kodust lahkumist Tamsalust Valeri juurest, kust valla sotsiaal- ja haridusosakonna juhataja Ülle Kritsmann ta Tallinnasse Kuressaare bussi peale viis. Kojusaatmine neiut ei peatanud ja ta käis Valeril edaspidigi korduvalt külas.

Tema ema oli külaskäikudest teadlik. Marily ema teadis ka tütre viimaseks jäänud möödunudnädalasest külaskäigust, kuid kuna neiule otsest ohtu ei nähtud, otsustas ema tütre kojutoomiseks politseid mitte välja kutsuda. „Käisin Marilyt otsimas ja leidsin, et nad (Valeri perekond — toim) olid kained. Pärast seda helistas Marily oma emale Saaremaale, et kõik on korras. Ema helistas siis mulle ja ma küsisin tema käest, kas kutsuda politsei ja ema arvas, et pole vaja,” meenutas Kritsmann.

„Ärevaks tegi küll vägivallaakt, et Valeri oli väidetavalt Marilyt peksnud. Ütlesin Maiale (Valeri ema — toim), et ärge laske Marilyt Valeriga kokku ja saatke ta ära, aga miks ta ei saatnud, ma ei tea,” ütles Kritsmann.

Kuigi tol hetkel põhjust politseid kutsuda ei olnud, on Valeri ja Natalja taust paraku väga probleemne. „Terve pere on sotsiaaltöötajate orbiidis. Kahelt vanemalt õelt, Nataljalt ja Viktorialt on kummaltki ära võetud ja asenduskoduteenusele antud neli last.