Peterburis kuritegelikke grupeeringuid kontrollinud “Mogila” omas tihedaid seidemeid Eestiga, kus ta lävis ka tapetud ärimehe Mait Metsamaa ning ärimehe Meelis Laoga. Lisaks sellele oli “Mogilal” Eestis seaduslik abikaasa, temast paarkümmend aastat noorem Viljandist pärit Riina (Jüris) Jakovleva (28).

Kaks aastat tagasi kirjutas Eesti Päevaleht, et selleks ajaks oli “Mogila” saanud kahel korral pooleaastase Eesti viisa. 1998.-2001.aastal külastas “Mogila” piirivalve andmetel Eestit viiel korral. Esimese viisa taotles Mait Metsamaale kuulunud firma Baltic Tours, teise aknaid valmistav firma Fenestra. Fenestrast öeldi siis, et Peterburi allilma autoriteet käis kahel korral Tallinnas aknaid ostmas.

Peterburi ajakirjanike arvates võis Metsamaa ja Lao tutvus “Mogilaga” alata 1998.aastal. Meelis Laod võis sel ajal tihti näha Peterburis. Sageli käis ta Peterburi Eesti konsulaadis ja lõi aktiivselt kaasa Neevalinnas äri ajanud eestlaste klubi organiseerimisel. Samal ajal tegutses Peterburis tihti ka 1999. aasta sügisel tapetud Metsamaa. Just sel ajal tekkisid Laol ja Metsamaal suhted “Mogilaga”. Peterburi õiguskaitse organite andmetel aitasid just Eestist pärit sõbrad teda korteri muretsemisel Stockholmi. Peterburi siseasjade osakonna töötajate ning Peterburi ajakirjanike väitel vahendas Kostja “Mogila” Meelis Lao kütusetransiidi äri.

Eesti Ekspress kirjutas, kuidas Peterburi allmaailma autoriteedi kaasa Riina sõidab ringi ligi miljonikroonise Range Roveriga, mis enne seda kuulus Lao firmale Megaviljad. Lao ise oli aga selle auto roolis olles mitmel korral liikluseeskirja vastu patustanud. Meelis Lao ise sidemeid Konstantin “Mogilaga” ei tunnistanud.

Oma hüüdnime “Kostja Haud” sai tulevane mõjukas allmaailma liider Peterburis 1980.aastate lõpul surnuaias hauakaevajana töötades. Ta moodustas kuritegeliku grupeeringu ja tegeles väljapressimisega. Vanglas selle eest karistust kandes tutvus ta Moskva allmaailma autoriteetidega, kes määrasid “Mogila” oma äride järelvaatajaks.

Pärast seda saavutas “Mogila” kiiresti head sidemed Peterburi juhtkonnas. Ta finantseeris näiteks Peterburi majandusfoorumit 2000 ning ajas ühist äri Peterburi kuberneri abikaasaga. Moskva uurimisorganid uurivad praegu versiooni Tambovi grupeeringu kättemaksust. 1990.aastate lõpul lasti Peterburis oma autos õhku Tambovi grupeeringu majandustegevust soosinud Peterburi seadusandliku kogu asespiiker Viktor Novosjelov.

Eestis valmistatud pomm oli maskeeritud videokassetiks. Mõrva seostati “Mogila” grupeeringu võitlusega Tambovi rühmituse vastu majandusliku ülemvõimu saavutamiseks Neevalinnas.