„Kavatsen nõuda häälte ülelugemist Ida-Virumaal, sest mul on kindlaid andmeid, et just selles ringkonnas virutas Keskerakond ära mulle antud häältest tuhatkond,“ kirjutas Tarand oma veebilehel.

„Mulle ei meeldi need, kes ei oska ei väärikalt võita ega väärikalt kaotada. Jant, mida Keskerakond etendab häälte ülelugemisel ning sellega kaasnev parteiline terroriõhustik on piinlik ning alandab Eesti Vabariiki,“ jätkas ta.

Tarand ei välista seda, et Keskerakonna hääled tuleb üle lugeda ka Tallinnas.

Vabariigi valimiskomisjonist öeldi, et praegu ei ole veel Tarandi avaldust Keskerakonnale Ida-Virumaal antud häälte üle lugemiseks neile laekunud.

Indrek Tarand kogus möödunud nädalavahetusel toimunud europarlamendi valimistel üle 100 000 hääle ning on selle tulemusega juba omale koha Brüsselis kindlustanud.

Keskerakond teatas üleeile, et nad nõuavad häälte kolmandat ülelugemist. Tänaseks on partei teatanud, et soovitakse ka neljandat ülelugemiskorda.

Keskerakonna mitmekordse häältelugemise soovi taga on ilmselt lootus, et parteile saab osaks ka kolmas eurosaadiku koht, mis senistel tulemustel kuulub napilt sotsiaaldemokraatidele. Keskerakonna kolmanda mandaadi ning Sotsiaaldemokraatide esimese saadikukoha vahe on umbes poolsada häält.