„Pressinõukogu on igati oma vajalikkust tõestanud," ütles Tammerk. „Tuleb jätkata tema tegevuse tutvustamist ja hea ajakirjandustava selgitamist."

Tammerk on 15 aasta jooksul töötanud ajalehtedes, raadios, uudisteagentuurides, meediaühenduses. Praegu on ta rahvusvahelise uudisteagentuuri Agence France-Presse Eesti korrespondent; teeb kaastöö Vikerraadio saatele Argipäev ning BBC raadioprogrammidele.

Tammerk osales Eesti ajakirjanduseetika koodeksi väljatöötamisel ja pressinõukogu loomisel, ta viib läbi ajakirjanduse eneseregulatsiooni alast koolitust Ida- ja Kesk-Euroopa riikides.

Vastavalt statuudile kutsub ajalehtede liit pressinõukokku esindajaid ajakirjandusest ja väljastpoolt, nõukogu liikmed nimetatakse kaheks aastaks. Neljapäevasel koosolekul osales uue liikmena Eesti Päevalehe peatoimetaja Priit Hõbemägi.

Lisaks ajakirjanduse esindajatele on pressinõukogusse kaasatud autoriteetsed isikud ka meediavälistest sektoritest. Kokku on nõukogus kümme liiget: Priit Hõbemägi, David Vseviov, Tarmu Tammerk, Aleksander Glikman, Väino Koorberg, Eve Rohtla, Kertu Saks, Martin Ehala, Nikolai Nortov ja Raivo Suni.

2002. aastal loodud pressinõukogu on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mille abil kodanikud saavad lahendada erimeelsusi ajakirjandusväljaannetega. Nõukogu arutab kaebusi, mis laekuvad ajakirjanduses ilmunud materjalide kohta, arvestades ühelt poolt ajakirjanduse huve vabalt infot saada ja levitada ning teiselt poolt avalikkuse õigustatud huve suhetes ajakirjandusega.