Tänahommikune veeseis oli Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) andmetel 2,24 meetrit üle Tartu nullpunkti, mis on viimase 30 aasta kõrgeim veeseis detsembrikuu keskel, teatas Tartu linnavalitsus. Eilseks oli veetase tõusnud neli, tänaseks seitse sentimeetrit. Hetkel on kriitilise piirini jäänud umbes 30 sentimeetrit.

„Meile on esimeseks ohukohaks Supilinna tiigi linnapoolses osas olev kraav, mis hakkab tagurpidi töötama veekõrguse juures 32,15 üle merepinna ehk 2,54 sentimeetrit üle Tartu vaatlusjaama nulli. Seda näitu jälgime väga täpselt,“ selgitas Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak. „Kõrget veetõusu põhjustasid lumesulamisveed ning sellele järgnenud lobjaka külmumine, mis ummistab jõge, kraave ja truupe.“

Linnamajanduse osakond on sõlminud eelkokkuleppeid liivakottide muretsemiseks, millega vajadusel suletakse Supilinna kraavi ava.
Vana-Ihaste jõepoolsete alade üleujutust ei saa takistada, kuni seal pole välja ehitatud poldrisüsteemi alates kanalist kuni Luunja vallani, et välistada vee tagasijooksu luhalt.

"Kui külmi öid enam ei tule, siis ei ole olukord veel kriitiline, kuid madalamatel kohtadel elavad tartlased võiksid oma keldritel siiski pilku peal hoida," soovitas Haak.