Eelmise aasta linnaeelarves oli Vanemuisele ette nähtud 800 000 krooni, mille eest teater pidi Tiigi tänavale maja ostma, et sinna eksperimentaalsaal ehitada. Kevadel aga selgus, et maja ostmine ja remontimine läheks liiga kalliks ning Vanemuine otsustas rajada saali Emajõe äärde.

Linnalt üle kantud

200 000 krooni eest tellis teater aga vahepeal Tiigi tänava majale eskiisprojekte ning tegi hoone remontimiseks ettevalmistustöid, mille kinnimaksmise kohta neil Tartu abilinnapea Hannes Astoki väitel linnavalitsusega kokkulepet polnud.

Osa rahast kulutas teater hiljem mikrofonide, kõlarite ja kaablite ostmiseks, väites, et neid läheb tulevases sadamateatris vaja. Lisaks soetas teater uue saali tarvis põrandalaudu ning metallkarkassi.

Vanemuise direktori Jaak Villeri kinnitusel olid kõik ostud sihipärased, ka esitas ta linnavalitsusele raha kulutamise kohta aruande. "Väidan, et kõik kulutused on tehtud sihipäraselt eksperimentaalsaali rajamiseks," kinnitas Viller. "Kui selgub, et linnal on õigus, siis loomulikult peab teater raha tagasi andma."

Astoki sõnul ei usu linn, et Vanemuine ostis kõik need asjad sadamateatrile, sest sellele ei ole veel isegi projekti tehtud. "Tegelikult osteti kogu varustus tõenäoliselt teatri aastalõpuettekande tarbeks, mistõttu on tegemist teadliku pettusega," lausus Astok BNS-ile. Teatri kulutatud 200 000 kroonist nõustub linn vaid 73 000 krooniga.