Raamatukogu ei tööta 16. - 22. märtsini, suletud on nii keskkogu kui ka harukogud, samuti lugemistuba Raekoja platsil.

Tartu linnaraamatukogu nagu ka teiste rahvaraamatukogude riigipoolne toetus vähenes 2009. aastal enam kui veerandi võrra. Tänaseks on põhimõtteliselt otsustatud ka raamatukogu tegevuseelarve vähendamine, sest Tartu linn kärbib oma eelarvet kümne protsendi võrra.

Raamatukogu direktori Asko Tamme sõnul volikogu otsust kärbete lõpliku suuruse kohta veel pole ja seni tuleb lähtuda eeldusest, et eelarve väheneb.

Kärped hõlmavad Tamme kinnitusel kõiki valdkondi alates administreerimis- ja majanduskuludest ning lõpetades komplekteerimisraha ja palkadega.

"Palga- ja majanduskulude osas annab vajaliku kokkuhoiuefekti vaid uste sulgemine," tõdeb raamatukogu direktor. Nädalast kinnipanekut pidas raamatukogu lugejate teenindamisel vähem halvavaks kui muid alternatiive.

Märtsikuine raamatukogu kinnipanek ei jää Tamme sõnul ilmselt ainsaks, võimalik, et uksed pannakse ajutiselt kinni ka sügisel. Kindlasti jääb tema kinnitusel tänavu suvel ära koostöös Tartu noorte töömalevaga korraldatud rannaraamatukogu, mis on tegutsenud neli aastat.