Täna kell 12 avatakse politsei puhkpilliorkestri ja uute autode paraadiga Tartu maantee rekonstrueeritud lõik Liivalaia tänavast Masina tänavani, samal ajal kutsub sotsiaalökoloogia-klubi inimesi protestiaktsioonile.

“223 miljoni kroonise asfaldi peale on kutsutud autofirmad esitlema oma uusi mudeleid – korraldatakse suurejooneline autoparaad Car Pride 2006. See on tere-tulemast-autoga- Tallinna-poliitika. Rumal ja jätkusuutmatu!” pahandas klubi oma reedel laiali saadetud avalduses.

“Tule väljendama oma pahameelt sellise nõmeduse üle! Läheme ja naerame välja selle lühinägeliku autohaige karnevali! Paneme banaanikastid pähe ja teeme kõnniteel oma suveräänse paraadi. Kui saad, tule rattaga – näitamaks, milline järjekordne jamps on rattasõitjatele seal teeserval kokku keeratud,” kutsus protestiaktsiooni korraldaja Erko Valk inimesi üles aktsioonil osalema.

Tartu maantee rekonstrueeritud lõik Liivalaia tänavast Masina tänavani avatakse politsei puhkpilliorkestri ja uute autode paraadiga täna kell 12.

Tartu maantee avamisele on kutsutud Tallinna automüügifirmade esindajad, kes toovad vastselt remonditud tänavale uued autod, mis teevad uue ilme saanud Tartu maanteel esimese proovisõidu.

Mahukaim teeprojekt

Selle aasta kõige mahukam tee-ehitus läks maksma 223,6 miljonit krooni. Tartu maantee Liivalaia-Masina tänava vahelisel 1,1 km pikkusel lõigul lammutati laiendatud teele ette jäänud hooned ning paigaldati uued kommunikatsioonid. Uus trammitee rajati eriti vastupidavale betoonalusele. Sõidutee laiendati neljarajaliseks – kaks rada kummaski suunas. Neljale ristmikule paigaldati valgusfoorid.

Linnapea Jüri Ratas lubas Tartu maantee avamisele sõita jalgrattaga. “Taasiseseisvumis-aja suurimal teeobjektil Tartu maanteel on lisaks autodele piisavalt ruumi ka jalakäijatele, lastekärudele ja jalgratastele,” ütles linnapea.