Muudatus peab hakkama kehtima 1. aprillist.

Linnavalitsuse otsuse kohaselt tõuseb samast ajast ME Liikori üksikpileti hind neljale kroonile praeguse kolme asemel. Uue hinnaga kuupilet maksab täiskasvanule 100, üliõpilasele 40 ja õpilasele 25 krooni, kvartalipilet 220 krooni. Praegu maksab pensionäride ja õppurite kuupilet 25 krooni, teistel 65 krooni.

Linnavalitsuse ettepanekul tuleb aprillis käibele ka ühe päeva pilet hinnaga 10 krooni, lisaks on võimalik osta kümne päeva piletit 40 ja õppuritel 15 krooni eest. Linnavalitsus otsustas samuti pikendada bussiliikluse aega vähemalt keskööni.

Linnavolikogu varasemate aastate otsusega on Tartu linnaliinidel saanud tasuta sõita 70-aastased ja vanemad inimesed. Loosungiga "Pensionäridele tasuta bussisõit" kogus viimastel kohalikel valimistel hääli valimisliit Tartu 2000, kes kuulub linnavalitsuse koalitsiooni. Tartu 2000 lubas valimiste eel ka igale sündivale lapsele 10 000 krooni.

Töötavad pensionärid peaksid uue korra kohaselt ostma 100-kroonise kuupileti. Linna pressisekretär möönis aga, et kontrolöril on peaaegu võimatu kindlaks teha, kas bussis sõitev pensionär töötab või mitte.

ANU JõESAAR