Tulenevalt ülikooli tulude olulisest vähenemisest vähendatakse sealsel 10-astmelisel palgaskaalal miinimummäärasid kuuel kõrgemal palgaastmel, vahendas Tartu ülikool sealse palgakomisjoni otsust.
Mida aste kõrgemale, seda rohkem miinimummäär langeb.

TÜ palgakomisjoni liikme, rahvusvahelise ettevõtluse professori Urmas Varblase sõnul annab miinimumpalgamäärade langetamine ülikooli struktuuriüksuste juhtidele palgakulude kokkuhoiuks rohkem võimalusi.
„Jätkuvalt on vajalik nii koosseisude ja töökoormuste ülevaatamine ning optimeerimine kui ka lisatasustamise otstarbekuse hindamine”, selgitas Varblane otsusega kaasnevaid vajalikke tegevusi.

„Otsused konkreetsete töötajate tasustamise kohta teeb mõistagi struktuuriüksuse juht, kuid palgatasemete miinimumide alandamisega anname juhtidele lisavõimaluse tööjõukulusid ja seeläbi ülikooli kulusid tervikuna kokku hoida,” selgitas palgakomisjoni seisukoha tagamaid komisjoni liige, loodus- ja tehnoloogiateaduskonna dekaan professor Peeter Burk.

Riigi kavandatavad 2010. aasta eelarvekärped mõjutavad väga oluliselt ülikoolide põhitegevust, mis on teadus- ja õppetöö.
Seetõttu tuleb ülikooli järgmise aasta eelarve koostamisel arvestada märkimisväärse kokkuhoiuvajadusega.
Ülikooli 2010. aasta eelarve koostamisel võetakse aluseks eeskätt arengukavas ja rakenduskavas kokkulepitud prioriteedid.