Siseministeeriumi nõunik ja kohanimenõukogu esimees Tiit Sepp ütles, et sellised tänavanimed panid ta hämmelduma. “Loomulikult pole mul midagi Aabrahami või Kristuse isa vastu,” möönis ta. “Aga enne kui hakkame lörtsima prohvetite nimesid külavaheteedel, on meil (kohanimenõukogu – toim) õigus inimesi nõustada ja selgitada, et Tartu tagamaa ei ole Palestiina. Selles kandis asub palju ilusaid kohanimesid, olgu see siis kadunud talu või külatee nimi.”

Tartu vallavanema Aivar Soobi sõnul kestsid erimeelsused nimede pärast ligi aasta. “Projekti-arendaja ja üks väga lugupeetud Elu Sõna koguduse liige arendas külas kinnisvaraprojekti, mille planeeringus olid niisugused tänavate nimed ette nähtud,” märkis ta. “Nimede üle vaidlesime pea-aegu aasta. Lõpuks leiti, et planeeringus on need kinnitatud ja saadame nimed parem kohanimenõukogu otsustada.”

Soop nentis, et nimed ei meeldinud ka paljudele kohalikele ning otsuse saabumisel lähevad tänavad ümbernimetamisele. “Me paneme tänavatele ilusad nimed, kui otsus tuleb,” lubas ta. “Näiteks midagi rahulikku: kask või kuusk.”

Keeleinspektsiooni peadirektori ja kohanimenõukogu liikme Ilmar Tomuski (Eesti Kristlik Rahvapartei) sõnul oleks piiblinimede kasutamine Eestis õigustatud vaid Keilas. “Muistses Palestiinas asunud linna nimi kõlab eesti keeles Keila,” ütles ta.

Kui Vahi külas soovitakse endiselt kirikuteemalisi nimesid kasutada, soovitas Tomusk otsida omaaegseid kirikutegelasi ja evangeliste, kes seal külas käinud.

Kohanimenõukogu otsustab külatänavanimede sobivuse üle hiljemalt jaanipäevaks.

Täna on nõukogu Narvas, et selgitada Daumani ja Tiimanni tänavanimede sobimatust. Vabadussõja ajal hukati lätlase Abs Daumanise (Dauman) ja eestlase August Tiimanni eestvõttel kümneid süütuid inimesi. Kahe Narva tänava nime vahetamine maksaks ajalehe Põhjarannik andmetel kuni 15 000 krooni.