"Maamess on traditsiooniline kohtumispaik nii põllumeestele, metsatehnika otsijatele kui ka inimestele, kes soovivad leida põnevaid lahendusi koduaia kaunistamiseks," rääkis messi projektijuht Aare Loodus. Tema sõnul leiab külastaja messilt nii asjalikke nõuandeid kui ka silmailu nii taimede kui kasulike masinate näol.

Tehnikahuvilisi ootavad näiteks mitmed põllu- ja metsatehnika esmaesitlused ja neljapäeval näevad pealtvaatajad Tiksoja metsas toimuvat demonstratsiooni uusimate masinate osavõtul. Seega saab näha nende võimekust reaalses tööolukorras.

Lisaks tehnikale saab tutvuda ka erinevate Eesti talude toodanguga ja nautida mahetoitu.

Huvitavaid kogemusi tõotab ka Eesti Maaülikooli virtuaalne 3D maastikuteater. Arvutiprogrammi abil loodud maasikulahendusi saab nautida otse nende keskel olles. Messi ajal saavad külastajad panoraamekraani
vahendusel linnulennul näha osa Tartust ja Hiiumaad ise marsruute valides.

RMK rändnäitus "Jälg metsas" tutvustab külastajale metsamajandamise erinevaid aspekte. Jalakujulises näituseruumis leiavad erinevatest teemasaalidest infot ja meelelahutust nii suured kui väikesed. Saab proovida
näiteks metsameeste töid, panna kokku Eesti puslet ja katsetada oma teadmisi erinevate metsaga seonduvate teemade vallas.

Maamess 2009 toimub 23.-25. aprillil AS Tartu Näitused messikeskuses aadressil Kreutzwaldi 60.