Jukki sõnul on Tartu tugev sõudespordi linn, Emajõgi sobib sõudespordi harrastamiseks suurepäraselt, kuid viimastel aastatel on jäänud väga viletsaks sõudmise materiaal-tehniline baas.

Praegu kõrgub Emajõe kaldal ülikooli spordihoone taga suur pooleliolev ehitis, millest kunagi pidi saama ülikooli raskejõustiku maja. Jukki sõnul lammutatakse lagunevad varemed maha, sest ehitatu ei sobi praegu maha pandud plaanidega.

Praegu töös oleva detailplaneeringu kohaselt kerkib samale kohale ühe- kuni kahekorruseline mitmeotstarbeline spordirajatis, mida saaksid kasutada kõik Tartu sõudesportlased, rääkis Jukk. Sinna peaks tulema paatide-aerude hooldamis- ja hoidmisruumid, treeningsaalid ja taastumisruumid.

Kes täpselt ehitama hakkab ja kes valminud keskust haldama hakkab, ei ole Jukki sõnul veel täpselt kokku lepitud. Praegu on alustanud tööd erinevat teemagrupid, kes peavad keskuse rajamise ja hilisema haldamisskeemi kokku leppima.

Tartust on võrsunud aerutajaid ja sõudjaid, kes 1960-1980. aastatel on edukalt läbi löönud rahvusvahelises tippkonkurentsis.