"Öö jooksul ei ole olulist muutust olnud, silmaga vaadates on vesi tõusnud ehk paar sentimeetrit," rääkis hommikul jõe ääres vaatlemas käinud Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak Päevaleht Online'ile.

Haak märkis, et veeseisu arvestades tänase päeva jooksul üleujutus tartlasi veel ei ähvarda, kuid kindlasti kontrollitakse olukorda ka homme hommikul. "Meie armsat Supilinna üleujutus vähemalt täna veel ei ohusta," kinnitas ta ja lisas, et linnal on samas kõik ettevalmistused suuremaks vee tõusuks tehtud.

Praeguseks on juba ära tellitud sada kuuekümne kilogrammist liivakotti, mida saab vajadusel kasutada Supilinna kraavi ava sulgemiseks.  Vajadusel tuleb liivakotte paigaldama Kaitseliidust 30 meest ja päästekeskuse tehnika.

Sellegipoolest peaksid olema valvel madalamatel aladel elavad linlased. Päästekeskus soovitab üleujutuse ohualas elavatel majaomanikel sulgeda hoone keldrite õhutusavad ja uksed-aknad nii, et vee juurdepääs oleks takistatud, samuti tasub keldris olev vara kõrgemale tõsta.

Eile õhtul oli Emajõe kõrguseks mõõdetud 244 sentimeetrit üle Tartu nullpunkti. Kriitiliseks piiriks on 254 sentimeetrit, siis hakkab Supilinna tiigi linnapoolses osas olev kraav tagurpidi voolama.