Teine mööduja Allan arvas, et kraan on väga hea asi. „Vett tuleb juua. Meie sõbraga räägime teineteisele kogu aeg, et vett tuleb palju juua. Vee eest tuleb maksta, kuid siin on see tasuta.”

Jalapesuks kõlbab ka

Allani sõber Stanislav oli nõus, et ilma veeta ei saa. „Ja nagu minu vanaema ütleb, me oleme see, mida joome ja vesi on kõige tähtsam,” lisas noormees. Soomest pärit Tuire arvas, et kraan on küll kena, kuid vett juua ta siiski ei soovinud. Lähedal asuvas kioskis töötav Elise tunnistas, et tema pole küll kedagi kraanist vett joomas näinud. „Aga nägin, et üks naine pesi seal jalgu,” täpsustas ta.

Ülemiste veepuhastusjaama juhi Riho Sobi sõnul on pealinna kraanivesi nii kvaliteetne, et seda võib julgelt pudeliveele eelistada. „Vee kvaliteet on aegade parimal tasemel ning vastab kõigile joogiveele seatud nõuetele,” kinnitas Sobi linnarahva kraaniveehirmu alusetust. Veefirma kampaania eesmärk ongi kutsuda üles kõiki tallinlasi jooma kraanivett, et veendutaks selle kvaliteedis. Puhast joogivett saab nimetatud kohtadest selle suve lõpuni.

Joogivesi

Kui 2000. aastal vastas joogiveele seatud nõuetele vaid 43% võetud proovidest, siis mullu vastas nõuetele juba üle 99%.

AS-i Tallinna Vesi kliendikommunikatsiooni juht Mariliis Topp ütles, et tulemused sõltuvad muu hulgas torustiku kvaliteedist.

Kraanide paigaldamine on osa laiemast teavituskampaaniast „Joo kraanivett”.