Vähemalt jaanuari keskpaigani tuleks tema sõnul jätkata rahulikus tempos harjutamist. „Suusatamine on vastupidavus­ala ja vaid ühenädalase trenniga imet ei tee,” ütleb ta. Kuni ilm püsib piisavalt külm, on ka klassikasuuskade määrimine suhteliselt lihtne ja sellepärast soovitab Olle sõita ikkagi klassikalises tehnikas. „Kui ilm läheb soojemaks, võib vahepeale proovida ka uisku.”

Pane end proovile Estoloppetil

Kui trenni tehes soovitab Olle igal juhul hoida rahulikku meelt ja tempot mitte üles kruvida, siis enda ja oma suusavarustuse proovile panemiseks võiks tema hinnangul kindlasti osa võtta ka mõnest väiksemast Estoloppeti sarja maratonist. „Vähemalt ühe võistluse võiks enne Tartu maratoni ikka teha,” lausub ta.

Hea võimalus avaneb näiteks 30. jaanuaril, kui Mõedakul sõidetakse vabatehnikas Viru maraton, klassikatehnikas võistlust saab proovida näiteks 12. veebruaril Alutaguse maratonil.

Igapäevaseks harjutamiseks ei ole Olle sõnul otseselt vaja otsida mõnda spetsiifilise reljeefiga rada, täiesti vabalt võib leppida kodule lähima rajaga. Kes on harjunud käima ka jõusaalis, sellel soovitab Olle tugevaid jõutreeninguid nüüd juba vältida: „Jõusaalis võiks praegu tegeleda pigem toonuse hoidmisega.”

Järgmised nõuanded Tartu maratoniks valmistumiseks ilmuvad juba nädala pärast.