Mõttetalgud toimuvad täna kuni kella kolmeni, mil inimesed saavad jagada mõtteid, ideesid ja ettepanekuid, kuidas tagada turvalisem ja atraktiivsem elukeskkond ja Leedu tulevik, teatas Teeme Ära.

Päeva jooksul on inimestel võimalus väljendada omi mõtteid sellistel teemadel nagu hariduse väärtustamine, perekonna planeerimine ja heaolu, looduskeskkond ja looduslikud vaatamisväärsused, tervis, sport ja vaba aeg, haridus ja kasvatustöö, ettevõtlikkus ja juhtimiskultuur, teadus ja areng, kultuur ja kunst. Analüüsitakse stereotüüpe maskuliinsusest ja feminiinsusest, halbade harjumuste mõjust ühiskonnale ja paljudel teistel teemadel. Iga osavõtja saab öelda, kuidas kõige paremini saab neid probleeme lahendada.

Ideede päev toimub kolmes sessioonis. Ühe sessiooni raames esitletakse arutelu teemasid ja jagunetakse gruppideks, toimub ajurünnak ja tulemuste esitlused teistele gruppidele. Leedu mõttetalgutele oodati Eestiga võrreldes oluliselt vähem inimesi. 60 erineva mõtlemise koha vahel jaguneb ära umbes 1500 inimest, kuid organiseerijate hinnangul on mõttevahetused ääretult huvitavad, sest mõttetalgutel on kokku saanud erinevas vanuses ja erineva taustaga inimesed.

“Ideede päev” on osa projektist “Ma olen Leedu poolt” (www.aslietuvai.org). Väljaöeldud ideed korjatakse kokku, analüüsitakse ja suunatakse organiseerijate poolt vastavate otsustajate juurde. Kampaania koduleht asub aadressil www.mesdarom.lt