“Kõige suurem asi, mis asi ära tehti, on inimeste enda südames,” võttis Minu Eesti eestvedaja Rainer Nõlvak pressikonverentsi avades mõttetalgute tulemuse kokku.

Ain Aaviksoo poliitikauuringute Keskusest Praxis tõi välja olulised mõtted justvalminud Minu Eesti mõttetalgute analüüsist, teatasid korraldajad.

Uuringu põhjal näitasid Minu Eesti inimesed kevadel, et kõikides Eesti piirkondades on võimekus ja valmisolek panustada oluliste probleemide lahendamisse ja seda ressurssi tuleks senisest enam kasutada.

Aaviksoo sõnul tuleks luua tingimusi kohaliku tasandi tegevuseks ehk delegeerida valikute tegemine ja ressursside üle otsustamine kohalikule tasandile koos kohalike elanike kaasamisega, selleks et rahuldada sealseid vajadusi ning lahendada probleeme.

Aaviksoo rõhutas reeglite ja seaduste lihtsustamise vajadust ning kutsus üles riiki “lihtsamaks tegema, et inimestele tekiks rohkem võimalusi oma tahet rakendada“.

Toetuskampaaniaga “Toeta head Eesti algatust” kutsutakse 1.- 25. detsembrini kõiki eestimaalasi telereklaamide vahendusel toetama häid Eesti algatusi, mis on välja kasvanud kevadistest mõttetalgutest.

Tegemist on EMT jõuluaegse traditsioonilise heategevuskampaaniaga, mis toimub juba kuuendat aastat ning mille käigus kogutakse annetusraha erinevate projektide toetuseks. Sellel aastal otsustati kampaania teha mõttetalguliste heade ideede toetuseks.

“Kui teed heateo, tuleb heategu sinu juurde tagasi,“ ütles Piret Mürk-Dubout, kes loodab, et saavad ka omaltpoolt tuule tiibadesse anda mitmele heale algatusele. Motivatsioonikirju oma projektiga kampaanias osalemiseks oodatakse kuni esmaspäevani aadressile anneli@minueesti.ee.

Konverentsi lõppedes kutsuti kõiki üles saatma oma idee, mis võiks olla järgmisel aastal ühine Teeme Ära. Oma ideed saab sisestada aadressil www.minueesti.ee