„Sealhulgas ka „Teeme ära” prügi, mis kogu sinna ladestatud prügist moodustab vähem kui viiendiku ja mis pidi olema lepingujärgselt taaskäideldud – prügi liigid eraldi sorteeritud ja ära viidud – juba eelmise aasta suveks,” lisas Soonik.

„Maaomaniku (Tartu vald – toim) nõude kohaselt peavad nad olema platsi puhtaks teinud 30. novembriks,” kinnitas Soonik.

Juhul kui selleks ajaks ei ole lennuväli puhas, on Sooniku kinnitusel üks võimalus kasutada sundtäitmist ja koristamiseks kulunud raha Utileek Lõunalt hiljem sisse nõuda. „Kuid edasine sõltub Utileek Lõuna edaspidistest sammudest,” nentis ta.

Enne jäätmeloa osaliselt kehtetuks tunnistamist ootas keskkonnaamet jäätmekäitlus-ettevõtte kirjalikke seisukohti, kuid Utileek Lõuna neid ei esitanud.

Prügifirma ei nõustu

Utileek Lõuna kõneisik Märt Hohensee ütles, et jäätmeloa tühistamine Raadi käitlusplatsi osas ei puutu „Teeme ära” prügi käitusesse. Samas märkis ta, et ajutiselt kaotab firma kindlasti nii selle kui ka meediakajastusega seonduvalt käivet, mis aga raskendab „Teeme ära” prügi käitlust.

Küsimusele, kas ettevõte on võimeline prügi määratud ajaks Raadi lennuväljalt minema toimetama, Hohensee otseselt ei vastanud. „Kahtlemata ei nõustu me korralduses nimetatud asjaoludega ja kavatseme need vaidlustada, et ei jääks meie tegevu­sest valet arusaama ja meid ei peetaks hiljem vastavas korralduses nimetatud asjaoludega nõustunuks, kuna me ei vaidlustanud neid õigeaegselt,” teatas Hohensee.

Hohensee lisas ka, et pärast platsi rendilepingu lõppemist on Utileek Lõuna juba leidnud uue statsionaarse tegevuskoha ja asunud seda prügi käitlemiseks ette valmistama.

OÜ Raadi Arendus ja Utileek Lõuna OÜ vaheline rendileping, millega lubati käitlejal kasutada Raadi lennuväljal teatud maaüksusi jäätmete ladestamiseks, lõppes tänavu  30. juunil.