Laupäeval, 21. jaanuaril toimub noorte seas juba populaarust kogunud kursus Loodusteadused, mida juhendab biotehnoloogia professor Raivo Vilu.

4. veebruaril aga alustab kursus Mina julgen!, mille kaudu avardavad noorte silmaringi tänapäeva ja tuleviku tehnoloogiatest läbi praktiliste töötubade TTÜ magistrandid Rainer Sternfeld, Anu Sooba ja Andri Laidre.

Kursused on kavas laupäeva hommikupoolikutele ja kestavad kevadeni.

Lisaks neile kahele kursusele on kavas alustada veel kahe e-kursusega.

TTÜ Avatud Ülikooli juhataja Reet Neudorfi sõnul on vajadus taoliste kursuste järele, kus seostatakse koolis õpitu meid ümbritseva kaasaegse tehnika ja tehnoloogiaga ning tutvutakse ka ülikoolis õpitavate erialadega lähemalt, juba pikaaegne ja on muutumas aastatega järjest suuremaks. Selle kinnituseks tõi ta näitena koolivaheaegadel toimuvate Linnalaagrite suure populaarsuse ja professor Vilu juures juba kolmandat semestrit järjest loodusteadusi õppida soovivad noored. “Loodame, et õpilastele pakutavad süvendatud teadmised tehnika- ja loodusteadustest tekitavad nii mõneski sügavama huvi tehnikaülikoolis õpetatavate erialade vastu, ” lisab Neudorf.