Telliskivi Seltsi liikme Teele Pehki sõnul oli allkirju lihtne koguda.

"Väga paljud, kes allkirja andsid, avaldasid imestust, kuidas selline kesklinnalähedane koht nagu Kalasadam üldse täis ehitada tahetakse ja kuidas saab Kultuurikilomeetri, linlaste poolt juba omaks võetud ja soositud kergliiklustee, asemele autotee tulla. Mujal arenenud riikides jäetakse sellised kesklinnalähedased mereäärsed kohad linna magnetiks, luuakse sinna mereparke ja jäetakse ala eelkõige jalgsi liikujaile," selgitas Pehk.

Pehki sõnul kogusid vabatahtlikud 2052 toetusallkirja, neist enamuse Kalaranna ja Kultuurikilomeetri regulaarsetelt kasutajatelt. "Allkirja sai anda nii paberpöördumisele kui ka keskkonnas petitsioon.ee. Kuivõrd mistahes planeeringule saab arvamust avaldada ka lihtsalt meili teel, siis lugesime ka e-aadressiga antud toetused allkirjade hulka," ütles Pehk.

Telliskivi Selts saatis Tallinna Linnaplaneerimise Ametile ka ametlikud vastuväited senise planeeringumenetluse kohta, kus leidub seltsi hinnangul tervelt 15 seaduserikkumist ja hulgaliselt vastuolusid planeeringudokumentides. Selts ei soovi arengut takistada, kuid peab vajalikuks planeeringuala olemasolevate väärtuste arvestamist ning avatud planeerimisprotsessi.

Telliskivi Selts on Kalamaja ja Pelgulinna elanikke ühendav ja esindav selts, mis loodi 2009. aastal. Seltsi põhilisteks eesmärkideks on Kalamaja ja Pelgulinna elukeskkonna parandamine, väärtustades asumite miljööd ja kaitstes piirkonna elanike huve. Seltsi nimekirjas on 95 liiget ja meililistis 231 inimest. Selts lähtub oma tegevuses põhikirjast ja eetilise tegevuse põhimõtetest.