„Meie eesmärk on rahvuslikku piimatööstust säilitada, börsileminek on veel spekulatsioon, aga me ei välista seda,” lisas ta.

Tere ja E-Piim teatasid eile, et alustavad koostööd tagamaks maksimaalne tarnekindlus Eesti tootjate, tööstuste ja kaubandusvõrgu vahel. Ettevõtete teatel ei ole veel kokku lepitud koostöö täpsetes tingimustes, võimalikus ühinemises ega sellega seotud detailides. Tere ja E-Piim rõhutavad, et tegemist on ühiste kavatsuste faasiga – ühinemiseni jõudmiseks peetavad läbirääkimised lähtuvad pikaajalistest tulevikuväljavaadetest ja peavad lõppema selle aasta lõpuks. Kui kõik vastavad kokkulepped on saavutatud, pöörduvad ettevõtted koondumisloa saamiseks konkurentsiameti poole.

Üksi on keeruline

Ühistu E-Piim juhatuse esimehe Jaanus Muraka sõnul on tegemist väga olulise algatusega taasiseseisvunud Eesti piimandussektoris. „Praegu näeme, et Eesti tootjad ja tööstused on üha karmistuvas globaalses konkurentsis, kus üksi hakkama saamine muutub järjest keerulisemaks. Tahame strateegilise koostöö kaudu pakkuda täiendava kindluse Eesti tootjatele ja teha kõik selleks, et Eestis toodetud piim jõuaks Eesti tarbijani ka pikaajalises perspektiivis,” sõnas Murakas.

AS Tere juhatuse esimehe Oliver Kruuda sõnul oleks E-Piim neile parim partner.