Laupäevases Päevalehes kurtis samba üks autoreid Rainer Sternfeldt, et samba klaas on kohati hakanud kollaseks tõmbuma. Kantsler Terras ei tahtnud seda lähemalt kommenteerida.

„Ma ei oska muud öelda, et kui samba detailid ei vasta tingimustele, on Sans Souci valmis oma kuludega need osad välja vahetama,“ ütles Terras ja kinnitas, et suitsukonisid samba klaasis kindlasti ei ole.

Kaitseministeeriumi kantsler saatis teisipäeval võidusammast rajavale ettevõttele Sans Souci ametliku märgukirja, mille sisu puudutas tšehhidega tekkinud probleeme tähtaegadest kinnipidamisel, mõningaid ehitustehniliste detailidega seotud küsimusi ja puudusi projektdokumentatsioonis.

Tšehhi klaasifirma esindajaga täna kohtunud Terras ütles Päevaleht Online’ile, et Sans Souci on enamiku seisukohtadega nõus, mis kaitseministeerium ettevõttele saadetud märgukirjas esitas.

„Mõned asjad jäid menetlemiseks järgmiseks korraks, kuid üldiselt on Sans Souci meie seisukohtadega nõus,“ rääkis Terras. „Mingit tüli ega intriigi meie vahel ei ole, nii keerulise ja ainulaadse projekti teostamise käigus tuleb tahes-tahtmata probleeme ette.“

Järgmise sammuna sõidavad jaanuari keskel nii sambakavandi autorid kui ka kantsler Terras Tšehhi samba ristiosa lahendusega tutvuma. „Risti metallosad ja klaas on tšehhidel valmis, praegu tegeletakse valguslahendusega, mida siis vastavalt autorite ettepanekutele kohendatakse,“ selgitas Terras.

Kaitseministeeriumi kantsleri sõnul on samba avamise tähtajaks määratud järgmise aasta 23. juuni.