Maksuvõlad riigi ees tekkisid Claudial aastatel 1995–1998. Maksuameti arvestuse kohaselt jäi ettevõttel maksmata 294 856 krooni käibemaksu ja 55 298 krooni sotsiaalmaksu.

Nurgale esitatud süüdistuse järgi allkirjastas Orujõe 1998. aasta 22. aprillil Tallinnas AS Claudia kontoris võltsitud dokumendid, mis oma vormilt on autentsed, kuid sisult ei vasta tegelikkusele. “Sisuliselt oli tegemist tankisti palkamisega, et pääseda maksude tasumisest,” ütles prokurör Kristel Siitam. “Esimesel kohtuistungil tunnistusi andes ei mäletanud Orujõe õieti firma nimegi, mida ta väidetavalt juhtima pidi.”

Kokku allkirjastas Orujõe kaheksa dokumenti. Kolm neist on ostu-müügilepingud, millega AS Claudia osanikud Andrus Nurga, Toonio Michelis ja Jaak Järv müüvad oma aktsiad Orujõele igaüks tuhande krooni eest.

Ka kirjutas Orujõe alla üleandmise-vastuvõtu aktile selle kohta, et Nurga annab Orujõele üle ümberkujundamisel ja äriregistrisse kandmisel oleva OÜ Alarm-Sec (endise nimega AS Claudia) dokumendid, sealhulgas raamatupidamisdokumendid.

Orujõe Nurga dokumentide sisu ega koostamise eesmärki ei teadnud. Allkirjade andmise eest sai ta Nurgalt 1000 krooni.

17. augustil 1998. aastal esitas Nurga Orujõega sõlmitud lepingute koopiad maksuametile. Kuna need olid võltsitud, ei õn-nestunud maksuametil Claudia majandustegevust kontrollida.

Eile Tallinna linnakohtus jätkunud protsessil esitas aga Nurga kaitsja vandeadvokaat Tiit Vajak väidetavalt Nurga koduseifist leitud kolm ostu-müügilepingu originaali, mille kohaselt oli aktsiad Orujõele müüdud vaid ühe krooni eest. Kuna Vajaku hinnangul ei sarnane Orujõe allkirjad kohtutoimikus olevatel lepingutel ja eile esitatud lepingutel üksteisega, andis kohtunik prokurörile kaks nädalat aega toimikutes olevate dokumentide päritolu kontrollimiseks.

Nurga on talle esitatud süüdistust eitanud. Karistusseadustiku järgi ähvardab Nurgat süüdi-mõistmisel rahatrahv või kuni kaheaastane vangistus.