Messi avapäeval korraldab Eesti Baarmenide Assotsiatsioon Eesti kuuendad baarmenide meistrivõistlused. Võistlejad peavad valmistama varem þüriile saadetud retsepti järgi kokteili, rääkis Sarv messieelsel pressikonverentsil. Võistlusele on registreerunud 24 osavõtjat, teiste seas eelmise aasta võitja Helger Aava.

Neljapäeval võistlevad kaheksa kelnerit ja kuus kokka. Aasta koka võistluse peaeesmärk on eesti kokakunsti arendamine, kasutades eestimaist toorainet ja rakendades eestimaist ideed. Nende võistluste korraldaja on sel suvel loodud Eesti Peakokkade Ühendus.

Kokkade võistluse eelvoorus oli 20 osalejat. Sarve sõnul on messil kohal Eesti kokanduse tipud. Võistlus peetakse kümnendat korda, kusjuures þürii on rahvusvaheline.

Kelnerid peavad tegema testi, katma laua ja valama veini. Kelnerite võistlusi on korraldanud Urmas Otspere.

Aasta kondiiter selgub messi viimasel päeval reedel, kui seitsme finalisti seast valitakse kauneima ja maitsvaima tordi valmistaja. Pagarite seltsi ja leivaliidu võistlus kannab seekord järjekorranumbrit 10.

Eelmisel aastal tunnistati aasta kondiitriks Urmas Jalakas AS Vilamst, aasta baarmeniks Helger Aava Bonnie & Clyde'ist, aasta kokaks Edgars Kubetskis restoranist Elysee, aasta kelneriks Evely kalberg hotellist Olümpia.

Tallinna toidumessi korraldaja on Profexpo OÜ. 1.- 3. novembrini Eesti Näituste messikeskuses toimuval messil osaleb 300 firmat ja organisatsiooni 31 riigist.