Leidsime, et toimunud on palju positiivset – algklassilapsed said tasuta koolilõuna ja putkadest kadus õlu (aga mitte odekolonn).

Läinud aastal alguse saanud sotsiaalaktsioonid “Igale pensionärile 500 krooni” ja “Igale imikule 5000 krooni” kannavad raha linlaste arvetele tuleval aastal.

Kesklinn peaks olema muutunud turvalisemaks – politsei pani sinna patrullid ja vargasildid ning korravalvurite sõnutsi kuritegevus väheneb.

Palju asju sai valmis. Enamik neist enne kohalikke valimisi – Kaubamaja ristmik muutus nõelasilmaks, jalakäijad said tunneli. Vabaduse puiestee ära remonditud ja jupike Tartu maantee läbimurret (Seegi tee) sai valmis. Kunstimuuseumi ehitusel löödi kopp maasse.

Mõnda sündmust ei oska võib-olla kohe hinnata, selle väärtus selgub alles hiljem.

Kehtima hakkas jäätmekäitlusseadus, mis kohustab meid kõiki prügi sorteerima, kuigi mitut eri prügi kasti ei ole veel kellelgi maja ees.

1. septembrist kehtima hakanud väärteomenetluse seadus aga muutis trahvimise võimalusi ja summade suurust.

Konkurss vabaduse monumendi rajamiseks Vabaduse platsile lõppes, kuid monumenti ennast tuleb ilmselt veel pikka aega oodata.

Samuti otsustati Harju tänava varemete saatus – tihedaid maju seda ala täis ei pikita, küll aga on plaanis haljasala korrastada.

Kurvema poole pealt hävis sel aastal põlengus Pühavaimu kiriku tornikiiver. Teine suur ja pikalt kestnud tulekahju lõõmas Pääskülas, nii et leegid lausa elumajade akende alla jõudsid. Mõlema õnnetuse puhul väärib märkimist asjaolu, et inimesed pakkusid kodanikualgatuse korras välja, kuidas tekkinud kahju parandada.

Õnnelike õnnetuste real läheb saatuseraamatus kirja Maakri tänaval tornkraana kokkukukkumine , sest ükski inimene seal elu ei kaotanud.

Kindlasti jääb paljudele meelde marutuule toel Keilat laastanud tromb, mis viis kirikult katuse ja keeras autod tagurpidi, samuti nagu sinivetikatest paks ja roheline merevesi, mis kohati meenutas hernesuppi.

Aasta 2002 neelas ära mõned suured majad kesklinnast – läinud on Teater.Kino.Muusika maja, mis asus Narva mnt 5, Kaarli puiesteelt aga kadus maja number 8, mis kuulus Kaitseliidule.

Milline neist aasta sündmuse tiitlit väärib, seda otsustate teie, vastates internetiküsitlu-sele aadressil www.epl.ee/tallinn