Septembri kolmandal nädalavahetusel Männiku lasketiirus EROKi poolt korraldatud võistlusele on kutsutud osalejad EROK-st, välisriikidest, Kaitseliidust ja Kaitseväest, kokku ligi 200 kaitseväelast, teatas kaitsejõudude peastaap.

Laskevõistlusel selgitatakse parimad laskjad Galil AR-st, Galil Snaiprist, püstolist Heckler&Koch USP ning püstolkuulipildujast Mini-Uzi. Põnevust ja pinget lisab individuaalne ja võistkondlik practical shooting harjutus.

EROK esimehe kapten Heino Piirsalu sõnul on tegu militaarse ja praktilise laskevõistlusega, kus pole oluline ainult täpne laskmine, vaid ka oskus taktikaliselt liikuda. Sellest on tuletatud ka võistluse moto “täpsus ja kiirus”.

“Tegu on aasta ühe suurema ja olulisema ettevõtmisega, kus kokku saavad tegevteenistuses olevad ohvitserid, reservohvitserid ja ka meie välispartnerid, et meeldivas sportlikus õhkkonnas katsuda jõudu laskmises ja võrrelda praktilisi oskusi. EROKi eesmärk on kaasata oma tegevusse võimalikult palju reservohvitsere, et ühiste tegevuste läbi suurendada ühtekuuluvustunnet reservohvitseride ja kaadriohvitseride vahel, “ lisas kapten Piirsalu.

Eelmisel aastal võttis võistlusest osa 25 võistkonda, nende hulgas reservohvitserid Poolast viie võistkonnaga, Lätist kahe võistkonnaga ning Leedust ja Soomest mõlemad ühe võistkonnaga.

Lisaks mitmele Eesti reservohvitseride kogu liikmetest moodustatud võistkonnale osales ka kaitsejõudude peastaabi esindus. Individuaalalade kokkuvõttes läks mullu võit Eestist välja ja esikohale tuli poolakas ltn Miroslaw Krtysztopik, kellele järgnesid EROK liige n-ltn Kalvi Abel ja kol-ltn Raivo Tamm kaitsejõudude peastaabist.

Võistkondlikus patrull-laskmises (tõusvate märkide laskmine) saavutasid esimese ja teise koha EROK liikmetest moodustatud võistkonnad, kolmanda koha sai kaitsejõudude peastaabi võistkond