Täna kell kaks päeval asus Tõnismäele Pronkssõduri endist asupaika valvama Naši komissar Dmitry Tšamrov. Noormees sai peenraveerel seista vaid viis minutit, enne kui politsei ta minema toimetas, ütles Päevaleht Online'ile Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Harrys Puusepp.

Kohalviibinud Eesti Päevalehe fotograafi Marko Mummi sõnul toodi noormees oma valvekorda pidama autoga, nii et jala tulla jäi tal viimane jupp maad. Tõnismäel oli kohal ka Öise Vahtkonna liikmeid, nii et arvatavasti olidki nemad Naši noormehele transpordi küsimuses abiks.

Pronkssõdurit etendanud 20-aastane noormees oli oma eelkäijatega sarnases riietuses: ta kandis telkmantlit.

Seekordne Tõnismäe-valve erines varasematest Naši valvetest selle poolest, et noorteühendus saatis ka Eesti meediale e-kirja teatega, et täna kell kaks hakkab üks nende komissaridest taas Pronkssõduri endist asupaika ja nüüdset lillepeenart valvama. 

Tund aega hiljem selgus, et Pronkssõduri asupaiga valvajatel oli tänseks rohkemgi mehi välja pandud: kell 15.09 toimetas politsei Tõnismäelt ära järgmise lillepeenra ääres seisnud valvuri.  Harrys Puusepa sõnul oli toogi noormees telkmantlis ja temagi viidi isikuandmete kontrollimiseks jaoskonda. Jaoskonnas selgus, et noormehe nimi on Sergey.

Nii Dmitry kui Sergey olid Eestis turismiviisaga, teatas Harrys Puusepp. Mis noormeestest edasi saab, seda Puusepp öelda ei osanud peale selle, et küsimus läheb edasi kodakondsus-ja migratsiooniametisse.