Kultuuriministeerium väljastas teisipäeval Toomas Lepa ettevõttele OÜ Videomeedia ringhäälinguloa, mille kohaselt peab 15. mail eetrisse jõudma uus telekanal nimega TV 14.

Lepp rääkis eile, et uut loodavat telekanalit ja praegu tema eestvedamisel eetrisse jõudvat TV 4 ei seo miski. „Kui, siis mõned praegused töötajad jätkavad uues telekanalis,” selgitas Lepp. Uut telekanalit näevad vaid need televaatajad, kelle koju jõuab telesignaal kaabelsideoperaatorite kaudu. Lepa sõnul käivad telepildi edastamiseks praegu läbirääkimised nii Elioni, Starmani, STV kui ka Telsetiga. „Paljuski sõltub telekanali eetrisse jõudmine just läbirääkimistest kaabelsideoperaatoritega,” märkis ta.

Uue kanali formaadist rääkides lisas Lepp, et praeguse kontseptsiooni järgi on tegemist kodaniku-, tervise-, hariduse-, sporditelevisiooniga. Loodav telekanal hakkab eetris olema ööpäev läbi ning omasaadete kõrval näidatakse ka filme ja sisseostetud telesaateid välismaalt.

Esialgu kuulub TV 14 omanikeringi ainult Toomas Lepp. Lepa sõnul on praegu käsil kaasinvestorite otsingud. Erinevalt seni Lepa omanduses olevast telekanalist TV 4 ei hakka uus telekanal edastama uudiseid. „Uudiste osakaal jääb minimaalseks, eetrisse tulevad vaid need uudised, mis on kohustuslikud ringhäälinguloa järgi,” selgitas Lepp.

Kunagine ETV peadirektor Toomas Lepp ostis aasta alguses magusatööstur Oliver Kruudale kuulunud ettevõttelt Kalev Meedia ära samanimelise spordikanali ning nimetas selle ümber TV 4-ks. Aprilli keskpaigas taotles Lepp ostetud telekanali pankrotti ning loobus telekanali edastamisest Levira sidekanalites.

TV 4 saatusest Lepp rääkida ei soovinud, kuid tõenäoliselt lähiajal telekanal suletakse. Ka TV 4 majandusliku olukorra parandamiseks lootis Lepp leida kaasinvestoreid, kuid lisarahastajate leidmine nurjus.

Urmas Oru: telekanalit saab ka odavalt luua

Eesti vaadatuima telekanali Kanal 2 peadirektori Urmas Oru sõnul ei pruugi telekanali loomine rahaliselt väga kallis olla, kuid odavalt televisiooni tehes ei suuda kanal leida endale vaatajaid.

Kodaniku-, tervise-, hariduse-, sporditelevisiooni kontseptsiooni kommenteerides ütles Oru, et kõiki olemasolevaid telekanaleid võib nende sõnadega iseloomustada, küsimus on pigem programmi kvaliteedis. "See uudis kõlab uskumatuna, arvestades seda, et paar viimast projekti pole just edukad olnud," ütles Oru uue telekanali loomisest kuuldes.