Telekanali TV4 omanik Toomas Lepp saatis aprilli alguses AS-ile Levira avalduse, milles palub ettevõttel lõpetada telekanali ringhäälingus edastamine.
Kui Levira kolmekuulise etteteatamistähtaja möödudes telekanali tasuta levivate kanalite nimistust maha võtab, toob see kaasa kanalile antud ringhäälinguloa peatamise ja tõenäoliselt ka kehtetuks tunnistamise. Kas see saab kanalile saatuslikuks, pole veel selge.

„Mõelge ise, kas on mõttekas maksta aastas neli miljonit krooni 20 000 võimaliku vaataja pärast,” selgitas sammu Toomas Lepp.
Just nii palju tuleb tema sõnul Levirale programmi edastamise eest välja käia. Ringhäälinguloa kaotamisega on Lepp enda sõnutsi ka arvestanud ja loodab edaspidi spordikanalit levitada kaabeltelevisiooni operaatorite kaudu.

Paraku tuleks ka selleks TV4-l kultuuriministeeriumist uus luba saada. „Kaabliluba on meil olemas endise telekanali Neljas jaoks ja ma usun, et saame selle alusel kaablis näitama hakata ka TV4,” lausus Lepp.

Samal ajal pole kindel, kui kaua TV4 suudab ühel või teisel kujul vastu pidada, sest ühtegi investorit pole seni leida suudetud.
Nädala eest möödunud reedeks uudiseid lubanud Lepp nentis eile, et ühtegi positiivset uudist tal seni pole. „Võib-olla selle nädala lõpuks,” pakkus ta.

Küsimusele, kui kaua suudab kanal rahasüstita vastu pidada, vastas Lepp, et paar nädalat. „Tegelikult räägime ikka paarist kuust,” lisas ta hiljem.
Ettevõtte võlakoormus ulatub tema sõnul mitme miljoni kroonini ja raskusi on ka kanali 22 töötajale palga maksmisega.

Levira juhatuse liige Indrek Lepp lausus, et kuigi TV4 esitas avalduse oma programmi näitamise lõpetamiseks, siis lõplikult otsustatud see veel ei ole.
„Hetkel on veel kõik võimalik ja minu teada on neil lootusi tegevuse jätkamiseks,” rääkis ta. Potentsiaalseid vaatajaid kaotaks TV4 Indrek Lepa sõnul aga 70 000 ehk tunduvalt rohkem kui pakkus Toomas Lepp.

Kuni kanal käigus püsib, lubas Lepp teha kõik võimaliku, et eetris hoida ka spordi otseülekandeid.
„Korvpalli meistriliiga finaalseeriat näitame me kindlasti,” ütles ta, samuti jäävad tema sõnul eetrisse jalgpalli ja motokrossi otseülekanded.
Ühe Eesti meistriliiga otseülekande maksumuseks nimetas Lepp suurusjärku 30 000 krooni, Inglismaa Premier League’i hinnaks aga 10 000 krooni/mäng.

Ministeerium loa tühistamisega ei kiirusta

**Kui TV4 neile antud ringhäälinguloast tõesti loobub, siis kultuuriministeerium vabaks jäänud loale konkurssi kuulutama ei kiirusta.
**„Enne TV4 litsentsi kehtetuks tunnistamist on võimalik kasutada ka muid sanktsioone, näiteks teha ettekirjutus, trahv või litsents ajutiselt peatada,” ütles ministeeriumi meedia- ja autoriõiguse osakonna juhataja Peeter Sookruus. Kui aga selgub, et olukord on lootusetu, kasutatakse võimalikke sanktsioone tema sõnul muus järjekorras.
**„Ma ise arvan, et praegune majanduslik olukord ei ole eriti ergastav uute kanalite tulekuks,” lausus Sookruus. Samuti nentis ta, et lühikese ajaga ei ole tõenäoliselt võimalik ette valmistada konkurssi arvestatava sisuga ja ka Eestis toimuva kajastamisega tegeleva kanali leidmiseks.
**Ühtlasi lisas Sookruus, et võimaliku vabaks jääva ringhäälingulitsentsi vastu on juba varem huvi tuntud.