"See putka on aprillis põlenud peaaegu igal õhtul. Tundub, et keegi lihtsalt pistis töölt tulles tule otsa," rääkis Tallinna tuletõrje- ja päästameti vaneminspektor Kirill Teiter.

Keskturu direktori Margus Kuustiku sõnul tegi alatasa põlev putka turule häbi. "Puuviljamüük lõppes seal juba mitu aastat tagasi ja siis peitsid tädikesed kastikesi sinna ja mingid poisikesed käisid seal. Meie seda lammutada ei tohtinud, sest polnud turu maal," märkis Kuustik.

Kesklinna valitsuse tellimusel lammutasid osaühingu Hertmik töömehed kioski kahe ööga ja vedasid turuväravast minema 70 tonni prahti.

"Tegime kioski ühe krooni eest erastanud aktsiaseltsile Liiva PK viis aastat ettekirjutusi ja trahve, aga nemad jagasid ainult lubadusi," ütles Kesklinna asevanem Kaia Sarnet.

Liiva PK endise juhataja Toivo Külaviiri sõnul näitas kioski põlemine politsei kehva tööd. "Minu teada peaks politsei eraomandit kaitsma. Lammutajad ilmselt ootavad oma heateo eest medalit, aga me kavatseme nad selle eest kohtusse viia. Nemad ise ei lubanud meil kunagi loata ehitatud kioskit ümber vormistada hooneks ja meie ei saanud sellepärast kauplemisluba," ütles Külaviir.

Piret Peensoo