Ametist lahkuv president tahab tänada Jumalat ja rahvast talle tema raskes töös osaks saanud usalduse ja armastuse eest, teatas ETAle EELK Konsistooriumi pressiesindaja Tiiu Pikkur.

Jumalateenistusel osalevad peapiiskop Jaan Kiivit, piiskop Einar Soone, peapiiskop emeeritus Kuno Pajula ja toompraost Ivar-Jaak Salumäe.

8. oktoobril kell 14 tervitavad president Lennart Meri ja Helle Meri Kadrioru presidendilossis järgmist presidenti Arnold Rüütlit ja Ingrid Rüütlit ning president Meri esitleb neile presidendi kantselei töötajaid. Seejärel siirduvad nad Toompeale, kus kell 14.45 on Lossi platsil üles rivistunud aukompanii, mille ülem teeb president Merile ettekande.

Kell 15 algaval Riigikogu istungil peab president Lennart Meri kõne ning 21. septembril Eesti Vabariigi presidendiks valitud Arnold Rüütel annab ametivande ning esineb samuti kõnega. Kell 15.45 teeb Lossi platsil ülesrivistunud aukompanii ettekande president Arnold Rüütlile, teatas ETAle presidendi kantselei pressiteenistus.

Kell 17 algab Kadrioru barokklossis vastuvõtt, kus Lennart ja Helle Meri jätavad hüvasti ning Arnold ja Ingrid Rüütel tervitavad Eesti Vabariigi põhiseaduslike institutsioonide esindajaid ning diplomaatilise korpuse esindajaid ja kõrgemaid riigiametnikke