Ärimees ning Torgu vallavolikogu esimees Mihkel Undrest on oma ema nimele registreeritud krundi mereäärsel alal mitu aastat kive kokku lükanud ja mujalt juurde vedanud, kuid pole selleks luba küsinud ei kohalikult omavalitsuselt ega keskkonnateenistuselt. Tänavu betoneeris ta 50 meetri pikkuse muuli, et sellel parem käia oleks, samuti kaitsemüüri pikkusega 180 meetrit, kirjutab Meie Maa.

“Kasutusloa andsime novembrikuus tehtud mõõdistusprojekti alusel. Meil oli kaks võimalust, kas seadustada see rajatis või lasta lammutada,” selgitas Meie Maale Torgu vallavanema kohusetäitja Tiia Kluge.

Keskkonnainspektsiooni Harjumaa osakonna, kes rotatsiooni korras juhtumit uurib, juhataja Tiia Kaar ütles, et menetluseks ettenähtud aeg ei võimalda sel aastal otsust teha.

“Kriminaalset selles asjas küll midagi ei ole, väärteo korras võib Undrestit oodata rahatrahv. Haldusmenetluses tuleb kaaluda, mis sellest edasi saab, kõige rängem viis oleks lasta maha lammutada. Rahatrahvi ja lammutamise vahele jäävad veel mitmed muud variandid, näiteks ümber kujundada, seadustada, muuta-parandada,” lisas ta.