Tugeva tuule tõttu on parvlaev Viire sunnitud katkestama Kuivastu-Virtsu liini teenindamise, liinil jätkab parvlaev Regula, teatas Saaremaa laevakompanii. Väinamere Liinid palub reisijatel jälgida ilmaprognoose ja operatiivset parvlaevaliiklusinfot ning võimalusel lükata Saaremaale ja mandrile sõit edasi kuni liikluse täisvõimsusel taastumiseni.

Väinamere Liinid palub reisijatel arvestada, et ühe laeva liiklemisel tekivad tippajal pikad ooteajad nii üldjärjekorras kui eelisjärjekorras, kuna laevale minek toimub skeemi alusel, et poole laevapinnast katavad broneeringutega ja poole üldjärjekorras ootavad sõidukid.

Häirete korral laevaliikluses kaotavad e-piletid ja broneeringud kellaajalise kehtivuse ja muutuvad nö eelisjärjekorra piletiteks ning kehtivad ka järgmisel päeval pärast liikluse normaliseerumist. Samuti ostetakse liiklushäirete aegsed e-piletid tagasi täishinnaga.

Väinamere Liinid edastab operatiivset parvlaevaliiklusinfot kodulehel www.tuulelaevad.ee liikuval inforibal ja uudiste menüüs. 

Linda Line tühistas halbade ilmastikuolude tõttu kell 12:00, 16:00 ja 20:00 Tallinast väljuma pidanud ning Helsingist kell 10:00, 14:00 ja 18:00 väljuma pidanud reisid, teatas ettevõte oma kodulehel.
Rohuküla-Heltermaa ning Triigi-Sõru liinil on parvlaevaliiklus graafikujärgne.

Kihnu Veeteede andmetel on tühistatud tänased reisiparvlaevade Amalie väljumised liinil Kihnu-Munalaid, Liisi väljumised liinil Kihnu-Pärnu ja Reeda väljumised liinil Rohuküla-Sviby.

Reisiparvlaev Reet väljub homme Svibyst 7.05. Kõigi eelduse kohaselt on homme plaanipäraselt väljumisega kell 7.00 Kihnust võimalik jätkata ka Amaliel.