Saaremaal jäi tugevate tuulte tagajärjel kortermaja katuseta, siin-seal murdis tugev tuul oksi ja puid. Tänagi kodust väljudes tuleb arvestada, et võib hakata sadama äikesevihma, mis võib omakorda kaasa tuua kõva tuulega tormi.

Võib ehk isegi öelda, et suvised tormid on Eestis küllaltki legendaarsed. Üks vanimaid kirjapandud äikesetorme toimus 1890. aastal. Meteoroloogia ja loodusnähtuste populariseerija Jüri Kamenik, kes on vanadest ajalehtedest ülemöödunud sajandi raju uurinud, rääkis, et tugev torm algas Läänemere kohal 14. augustil metsiku ja mitmeid tunde kestnud äikesega. Järgnevatel päevadel tegi tugevnenud tuul paksu pahandust ja Eesti rannikualasid ähvardas kõrgenenud mereveetase.

Vastuseks küsimusele, millise Eesti lähiaja tormiga toonane raju sarnaneda võis, meenutas Kamenik kümneaasta taguseid aegu. „Arvan, et 2001. või 2002. aastate juulitormisid. Ka siis olid kaks asja koos: tuul ja veetõus," kirjeldas Kamenik.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi peaspetsialist-klimatoloog Ain Kallis meenutas sajanditormiks ristitud 1967. aasta augustiraju, mis tema sõnul andis päris orkaani mõõdu välja. „Eriline oli see just seetõttu, et tuuled olid väga tugevad kaks päeva jutti," lausus ta. Samal ajal sõitis Kallis ise rongiga Tallinnast Moskvasse, teekond oli vaevaline, meenutas ta. „Tuul oli pidevalt umbes 33 meetrit sekundis, kaseoksad kriipisid rongiaknaid."