„ 3. juunist kuni 5. juunini rajatakse Tornide väljaku parki üle 30-ne iluaia erinevate firmade, eraisikute ning väliskülaliste poolt,“ ütles festivali käivitaja Boroditš Raepressi vahendusel.

„Hiljem jäävad valminud iluaiad linnarahvale ning linnakülalistele imetlemiseks kuni 6. oktoobrini. Nelja kuu vältel toimuv suurfestival on jagatud 12-ks erinevaks teemapäevaks ning kontsertõhtuks.“

Esimesel festivalil on iluaiad jagatud kahte kategooriasse: „21. sajandi tarbeaed“ ning „Keskaja aed“.

Keskaja aeda iseloomustab läbimõeldud ning funktsionaalne ürdi- ja juurviljaaed. 21. sajandi tarbeaeda aga vastupidiselt, rohkem kuntsilisi väärtusi esile toovat kompositsiooni lilledest, kunstist ning looduslikest materjalidest.

Iluaedade kavanditel on kasutatud erinevaid taimmaterjale, kivimeid, tarbeesemeid, heli- ja valgusefekte ning palju muud huvitavat.

Kadrioru pargi direktori Ain Järve sõnul, kujuneb ürdi- ja lilleaed Tornide väljakul kindlasti Tallinna üheks turismimagnetiks.

„Järve rõhutas, et Tornide väljak on juba ajalooliselt aianduse ja näitustega seotud koht, kuna keskajal asusidki just seal linnakodanike ürdi- ning köögivilja aiad. Kuni 1931. aastani asus praegusel Tornide väljakul Eesti Põllumeeste Seltsi näituseplats.