Kevadel nägid linnaisad abipaketi raames ette, et septembrist alustab nimetatud tööpostil trammides ja trollides ühtekokku 360 töötut tallinlast. Vaatamata suurejoonelistele plaanidele, on alates mai keskpaigast, mil reisisaatja ametikohtade täitmiseks konkurss välja kuulutati, laekunud Tallinna trammi- ja trollibussikoondisele (TTTK) vaid 340 avaldust.

Vähesed avalduste esitanud tallinlased vastasid aga TTTK personaliosakonna andmeil etteantud tingimustele. Täna kella 13 seisuga on TTTK-s tööle vormistatud vaid 57 reisisaatjat, vahendas TTTK juhatuse liige Leonid Mihhailov Päevaleht Online’ile.

Samas kinnitas TTTK, et vaatamata praeguse seisuga vähestele töölepalgatutele ei ole endiselt välistatud, et kõigest nädala pärast 1. septembril alustavad reisisaatjatena siiski kõik esialgu loodetud 360 töötut tallinlast. „Töövestlused toimuvad igal tööpäeval kuni septembri alguseni,“ põhjendas TTTK.

Väljavalituteks osutunud reisisaatjad hakkavad trammides ja trollides tööle vastavalt kinnitatud trammi- või trollijuhi töögraafikule ning nad on tööle vormistatud täistööajaga.

Reisisaatja brutopalk on 4450 krooni, mis tähendab, et töötaja saab palgapäeval kätte 3918 krooni. Ametisse sobimiseks pidi kandideerija olema olnud rahvastiku registri järgi Tallinna elanik vähemalt üks aasta. Samuti nõuti ühe tingimusena töötuna arvel olemist. Lisaks peavad kõik reisisaatjad valdama eesti keelt kõnekeele tasemel.

Möödunud nädalal kirjutas Eesti Päevaleht Online, et suurt tungi pole olnud ka Tallinna autobusside reisisaatjateks. Kuigi linn lõi töötutele tallinlastele autobussidesse 540 reisisaatja kohta, alustab septembri alguses nimetatud tööpostil vaid 131 töötut.

Sotsiaalsed töökohad on mõel­dud perioodiks, mil registreeritud töötus linnas ületab 5%.