Põhja politseiprefektuuri ja Tallinna linnavalitsuse koostöös käivitus kampaania "Tallinna ühistransport vargustevabaks", mille eesmärk on ennetada vargusi pealinna trollides ja trammides.

"Tallinnas saab ekraanidega varustatud trammides ja trollides järgneva kolme kuu jooksul näha erinevaid lühifilme taskuvargustest ühistranspordis," ütles Põhja politseiprefektuuri preventsioonitalituse komissar Kristel-Liis Kaunismaa.

Komissari sõnul saab igaüks anda oma panuse varguste arvu vähendamiseks ühistranspordis. "Eeskätt peab loomulikult ise hoolas olema ning oma asjadel alati silma peal hoidma, kuid julgustame inimesi ka rohkem sekkuma, kui nähakse pealt, et ühistranspordis kurikaelad kellegi teise taskust või kotist midagi varastada üritavad. Kui üheskoos sulide elu sel viisil raskemaks teeme, siis vähenevad ka vargused ühistranspordis," rääkis Kaunismaa.

Lühifilme saab Tallinna ühistranspordis näha järgneva kolme kuu jooksul. Videoklippe vahetatakse iga kahe nädala tagant. Politsei on koos linnavalitsusega ka varem korraldanud sarnaseid ennetuskampaaniad, kuid videoklippe kasutatakse tänavu esimest korda.