Bakalaureuseõppesse saab avaldusi esitada eesti ja vene õpperühmadesse materjalitehnoloogia erialale spetsialiseerumisega plasttoodete tehnoloogiale, teatas ülikooli pressiesindaja.

Rakenduskõrgharidusõppesse võetakse dokumente vastu eesti õpperühmadesse energiatehnika ning tootmistehnika ja tööstusettevõtluse erialadele TTÜ Virumaa kolledžis ning elektroonika erialale TTÜ Kuressaare kolledžis.

Lisaks toimub 8.-15. augustini vastuvõtt kõikidele TTÜ riigieelarvevälistele kohtadele ning tasulistele kaugõppe erialadele.

Dokumentide esitamine läbi interneti www.sais.ee ning TTÜ vastuvõtupunktides (8.-15. augustini E, K, R kl 10.00-15.00 ja T, N kl 13.00-18.00):

• TTÜ peamaja (Ehitajate tee 5, Tallinn)
• TTÜ Tartu Kolledž (Akadeemia 4, Tartu)
• TTÜ Kuressaare Kolledž (Rootsi 7, Kuressaare)
• TTÜ Kohtla-Järve Kolledž (Järveküla tee 75, Kohtla-Järve)

Kandideerimine rakenduskõrgharidusõppesse (TTÜ kolledžites) toimub lõputunnistuse keskmise hinde alusel, bakalaureuseõppesse saab kandideerida kahe vajaliku riigieksami alusel.

Siiani on riigieelarvelistele õppekohtadele laekunud kokku 7061 avaldust, nendest bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse 6082 avaldust.

Populaarsemateks erialadeks olid sel aastal ärindus, tööstus- ja tsiviilehitus, haldusjuhtimine, logistika, informaatika, tootearendus ja tootmistehnika ning geenitehnoloogia.