Tallinna sadamast öeldi Päevaleht Online´ile, et tugeva tuule tõttu tühistati kiirlaevade hommikused väljumised. Suured laevad väljusid graafikujärgselt.

Kuna päeva jooksul on oodata tuule vaibumist, siis pärastlõunased ja õhtused reisid peaksid toimuma plaanikohaselt.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul häirib tugev tuul Kuivastu-Virtsu liinil laevaliiklust, mistõttu parvlaev Viire hetkel sõite ei tee. “Praegu korraldavad ülevedu Kuivastu-Virtsu liinil parvlaevad Koguva ja Regula,” ütles Hiiuväin.

Kuni 20 m/s tuule tõttu jäi ära ka hommikune reis Triigi-Sõru liinil väljumistega Sõrult kell 8.15 ja Triigist kell 9.30. "Ilmateate kohaselt peaks tuul pärastlõunal hakkama vaibuma, seega on lootust, et normaalne laevaliiklus taastub," lisas Hiiuväin.

Liiklus Heltermaa-Rohuküla liinil on graafikujärgne.

Tühistatud on reisiparvlaeva Amalie tänased väljumised liinidel Munalaid-Kihnu ja ka Munalaid-Manilaid.

Ära jäid ka reisiparvlaeva Reet väljumised Rohukülast kell 8.20 ja Svibyst 9.10. Reisiparvlaev Reet väljub Rohukülast 12.00 ja Svibyst 13.00.

Reisiparvlaev Liisi väljub täna Kihnust 15.30 ja Pärnust 18.15.

Ilmajaama teatel on tänane ilm vahelduva pilvisusega. Läänemerel ja lahtedes puhub loodetuul: Läänemere põhjaosas 13-18, hommikupoolikul puhanguti 22 m/s, pärastlõunal tuul nõrgeneb.

Soome lahel 10-13, puhanguti 20 m/s, õhtul nõrgeneb, Liivi lahe põhjaosas ja Väinamerel 9-12, puhanguti 20 m/s, pärastlõunal nõrgeneb. Laine kõrgus merel 3-5, lahtedes 2-4 m. Veetase on kuni 30 cm keskmisest kõrgem.