“Kui mõni võhivõõras üritaks iseloomustada Tallinnat põlengute järgi, siis arvaks ta tõenäoliselt, et tegemist on inimestest mahajäetud ning prügilaks muudetud alaga,” arvas Teiter.

Möödunud nädala statistika järgi põlesid 21% juhtudest kulu ja praht, 15% prügikastid ja -konteinerid, 14% prügihunnikud, 7% tühjad majad, 7% prahilõkked ja 6% vanad kuurid, garaazhid ja muud sarad.

Suurim tulekahju oli 8. mail endises kaeraveskis Hobujaama 15. Seda käis kustutamas umbes 20 autot. Tulekahju tagajärjel jäid hoonest alles vaid müürid. Hävisid puidust vahelaed ja trepid ning katus. Tulekahju põhjusi uuritakse.

11.mail kell 13.50 teatati tuletõrjesse, et Mustjõe gümnaasiumis Paldiski maanteel on tulekahju. Ühes suletud klassiruumis põles seinakapp. Hiljem selgus, et üks 13-aastane poiss oli tühjas klassis tulega mänginud, kogemata kapi süüdanud, seepeale aga klassiukse lukku keeranud ja taksofonist tuletõrje välja kutsunud. Kuigi poiss esines valenime all, leidsid koolmeistrid vallatu üles.

11.mai õhtul tuli pritsimeestel mootorsaed tööle panna, sest tugev tuul oli linnas pahandust teinud. Tuule langetatuid puid tuli saagida Mooni, Kauba ja Vasara, hiljem ka Koidula, Tehnika ning Erika tänaval.

Kahel korral oli päästjatel tegemist kahtlaste esemetega, mis siiski lõhkekehadeks ei osutunud. 8. mai pärastlõunal kutsuti tuletõrjujad Pronksi 6 valuutavahetuspunkti julgestama pommirühma. Üks noormees oli jätnud sinna kohvri ning püüdis valuutavahetuspunktilt raha välja pressida, väites, et vastasel korral lõhkeb kohvris pomm. Kohver lasti veekahuriga tänaval puruks, kuid pommi asemel oli kohvris kotike liiva ja kividega.

9.mail kella 14 paiku avastati Pärnu maanteel kahe trammitee vahel kahtlane ese. Kohale kutsuti pommirühm ja tuletõrjujad. Kahtlane ese osutus tavaliseks seinakellaks.

Tõelised lõhkekehad leiti sama päeva õhtul Kloostrimetsast, kus oli kellegi koer maa seest kolm miinipilduja miini välja kaapinud. Leiti veel seitse miini. Pommirühm viis miinid lõhkamisele.

9.mai hommikul teatati õlireostusest Pirita rannas. Saastatud oli ligi 800 meetrine rannariba. Mustamäe komando päästjatele tulid appi Tallinna pääste- ja juhtimiskompanii ajateenijad, kes õlise sodi kilekottidesse korjasid.