74-aastane majaelanik Harri Pihlo ütles, et äkki hakkas majas kostma mingi tampimine ja kui tema poeg korteriukse lahti tõmbas, lõi toa suitsu täis.

"Sain rabada ühe albumi ja poja ülikonna," rääkis ta. "Riidesse panna ei jõudnud, tulin sokkide ja trussikute väel õue. Juba kukkus kaela eterniidipuru."

Muinsuskaitse all olevat maja sõitis kustutama neli tuletõrjeautot, lisaks veel üks paakauto. Alles kella kümneks hommikul jõuti leegid summutada. Korterid on muutunud kasutamiskõlbmatuks: pea kogu hoone katus on sisse vajunud, suurem osa ruumide seinu söestunud.

ÌMul pole enam magamisasetki,ì lausus pärast tuletõrjujate lahkumist teisele korrusele turninud 42-aastane Lidia Pihlo. Tuli säästis tema korteris kapi, millest ta sai kätte väikese koti oma dokumentidega.

Harri Pihlo arvas, et tuli võis alguse saada teisel korrusel asuvast kuivkäimlast, põlengu võis põhjustada hooletu suitsetaja.

See on ka Tartumaa päästeteenistuse järelevalveosakonna esialgne hinnang. Juhtivinspektor Tiit Väärt märkis eile, et ilmselt oli mõni elanik visanud kuivkäimla august sisse suitsukoni, kuid see ei kustunud ja augus olnud paberid võtsid tuld.

Luunja vallavanem Aare Songe ütles, et vald otsib koduta jäänud inimestele uut elamist. Samas ei osanud ta esialgu ühtegi tähtaega välja pakkuda. "Mõtleme ja vaatame" lausus ta.