Erinevalt Nigolist leidis aga volikogu esimeheks tõusnud Jaanus Raidal (Otepää Taassünd) viis toetajat ka Müürsepa pooldajate hulgast, saades kokku 15 häält. Kaks volinikku jätsid hääletamata.

Endine Tuleviku Eesti Erakonna esimees, nõukogude aja lõpul ning Eesti taasiseseisvuse alguses Otepää linnapea ning 1992-1995 Riigikogu liikme ametit pidanud Jaanus Raidal kinnitas, et sündinud on laiapõhjaline koalitsioon. Liit haaravat kõik 17 volinikku ning lõpetavat 1996. aasta valimistest tänaseni kestnud omavahelised hõõrumised.

"Otepää vajas muutusi," sõnas Raidal. "Pinge ja vastasseis, mis siiamaani kestis, oli kõigile väga väsitav."

Jaanus Raidal tõdes, et ühtse koalitsiooni moodustamise idee ei sündinud kolmapäevasel volikogu istungil, kuid ei soostunud ütlema, kas kokkuleppeid sõlmiti juba enne senise vallavanema Riho Raave (Ühine Otepää) lahkumist haridusministeeriumi asekantsleri kohale kuu aega tagasi.

Ühise Otepää volinik, Otepää vineeritehase soojamajandusspetsialist Ivari Viigimets kinnitas vastupidiselt Raidalile, et mingit laiapõhjalist koalitsiooni pole, sest Raidal valetas Ühisele Otepääle.

"Andsime viis häält Raidali poolt, sest meil oli kokkulepe, et Otepää Taassünni saadikud toetavad Kurmet Müürsepa kandidatuuri," rääkis Viigimets. "Paraku murdis Raidal sõna ja toetas Nigolit."