Eelmise nädala lõpus selgus, et Tulviste võidakse nimekirjast kustutada, sest ta pole pärast eelmisest elukohast lahkumist 1997. aastal teatanud registrile oma uut elukohta.

“Segadus on tingitud seaduste muutmisel tekkinud absurdsest olukorrast registrites,” märkis Ammas.

Tartus on oma valimisnimekirja esitanud seni vaid Reformierakond ja Keskerakond. Ammase sõnul pole Isamaaliidul Tartus veel nimekiri lõplikult koos. “Me ei kiirusta eriti,” lisas ta. “Koostame nimekirja rahulikult, et see oleks lõpuks võimalikult pikk ja laiaulatuslik.”

Eesti Päevalehe andmetel on Isamaaliidu valimisnimekirja esinumber ja linnapeakandidaat Tartus endine haridusminister Tõnis Lukas, teisel kohal on volikogu esimeheks pürgiv Tulviste.

Tulviste kõrvalejäämine suurendaks kindlasti Reformierakonna võimalusi valimistel, kuid seda tasakaalustab riigikogu esimehe Toomas Savi loobumine kandideerimast.

Mõõdukad kinnitavad oma nimekirja Tartus reedel. Nimekirja esinumbriks saab volikogu esimehe kandidaat Marju Lauristin. Lahtine on veel see, kas Ivar Tallo nõustub kandideerima erakonna linnapeakandidaadina või mitte. Lisaks on ka Tallo andmetega rahvastikuregistris segadus.

Rahvaliidu Tartu piirkonna esimehe Kalver Künnapuu sõnul ei ole nende erakonnal lõplik nimekiri veel koos. “Meiega ühes nimekirjas kandideerivad ka Eesti Kristliku Rahvapartei liikmed ja võimalik, et veel mõne pisema erakonna esindajad,” ütles Künnapuu.

Rahvaliidu valimisnimekirja esinumbrina on reklaamitud Põllumajandusülikooli prorektorit Lembit Neid.