Põhja politseiprefekt Elmar Vaher soovib vallandada endist tuntud majanduskuritegude uurijat ning viimasel ajal analüüsi- ja planeerimisbüroo komissarina töötanud Alice Järvetit.

Ehkki sisuliselt on otsus Järveti ametist vabastamiseks juba tehtud, ootab asi vormistamist, kuna Järvet viibib haiguslehel. "Tema suhtes korraldati distsiplinaarjuurdlus, mis on praeguseks sisuliselt lõpule viidud. Ta on juurdluse kokkuvõttega ka tutvunud, kuid haigestumise tõttu pole olnud võimalik talle veel otsust tutvustada," lausus Põhja politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo juht Harrys Puusepp.

Distsiplinaarjuurdluse sisu ei olnud Puusepp nõus avaldama, sest Järvet peab saama sellega enne tutvuda, kui seda lehest loeb. Küll lausus ta, et Järvetile süüks pandav tegu ei olnud seotud tema otseste ametiülesannetega.

Haiguslehel viibiv Alice Järvet lausus, et on enda vallandamisest juba kuulnud, ent ametlikku põhjust ta ei tea. "Minule tuli see täieliku üllatuse ja šokina, sest tean, et olen igal hetkel käitunud eetiliselt ja ausalt," ütles Järvet. Ta nentis, et oli küll teadlik tema suhtes algatatud distsiplinaarmenetlusest, ent selle sisu ta avalikult kommenteerida ei tahtnud. "Soovin juba kannatamatult tutvuda selle otsusega," lausus ta.

Järvet kogus tuntust eelkõige 2003. aastal Raivo Karu juhtumiga, kui leidis ärimeestele offshore-firmasid müünud mehe kontorist kümneid ulatuslikule rahapesule viidanud dokumente. Paljude teiste hulgas kasutasid Karu teenuseid mitu tuntud ärimeest ja poliitikut.