Kui Hiiumaa rannikule tõepoolest tuulepargid ehitatakse, ei jää kohalikele enam ühtegi võimalust vaadata silmapiirini ulatuvat merd, sest tuulikud oleksid rannikult väga hästi näha ning seal, kus pole tuulikuid, paistavad juba Saaremaa või Vormsi, kirjutab Hiiu Leht.

Kuido Kartau OÜst Hendrikson & Co ütles, et tuulepargi rajamise visuaalsete tagajärgede all kannatavad kõige enam Kõrgessaare valla elanikud, sest kavandatavad tuulikud jäävad valla territooriumile lähemale kui 15 kilomeetrit. Kartau sõnul on tuulikute mõju suurim Kõpu poolsaare tipus.

Kartau sõnul on tuulepargi positiivne külg see, et tekib juurde uusi töökohti ja paraneb ka saare elektrivarustus, tuuleparkide ehitamise ajal saab tööd kuus inimest rajatava pargi ühe MW(megavati) võimsuse kohta ning siis, kui park valmis, tekib 0,2-0,3 töökohta ühe MW kohta. See teeb 100-200 inimest ehitamise ajal ja umbes 30 inimest siis, kui tuulepark valmis.

Kõrgessaare vallavanem Jaanus Valgu hinnangul on tuuleparkide ehitamine pigem norralaste töö, sest neil on sel alal rohkem kogemusi.

Hiiumaa rannikumerre on OÜ-l Nelja Energia kavas rajada ca 200 tuulegeneraatorit ehk tuulikut, ühe turbiini võimsus on 3-5 MW. Tuulepargi koguvõimsus saab olema 600-1000 MW.